permalink

0

Weer een Rotterdamse naar de States

SummerSchoolUit meer dan 12.000 aanmeldingen wereldwijd is Shantie Jagmohansingh geselecteerd als een van de deelnemers van de United Nations Alliance of Civilizations Summer School.

Wie is Shantie?
Shantie Jagmohansingh is bestuurskundige  (Beleid & Politiek – European & Global Governance) en bij de gemeente werkzaam als sociaal wetenschappelijk onderzoeker en projectmanager bij Research & Business Intelligence (team Social City). Ze is auteur van diverse onderzoeksrapporten, artikelen en essays op het terrein van armoede, bijstandsgerechtigden, kwetsbare groepen, sociale zekerheid en emancipatie. Op dit moment doet ze in samenwerking met de Erasmus Universiteit onderzoek naar de effecten van gemeentelijk activeringsbeleid op het gebied van participatie en gezondheid en is bezig met de afronding van de Staat van Emancipatie Rotterdam. Ook is ze als onderzoeker betrokken bij het Europese netwerk Tackling Social Exclusion. Hiernaast wordt ze regelmatig geraadpleegd als (strategisch) adviseur en neemt deel aan inspiratietafels om mee te denken over nieuwe concepten voor de stad.

Naast haar werk bij de gemeente schrijft Shantie ook. Als freelance schrijfster/ publicist heeft ze opinies, columns, verhalen, artikelen en recensies geschreven en die zijn geplaatst in o.a.  Trouw, Volkskrant/VK.nl, Contrast Magazine, Armada, Joop.nl, Wereldjournalisten en OHM Magazine. Voor meer informatie: www.shantie-schrijft.nl. Als gevolg hiervan staat ze met regelmaat op het podium met een spoken column of voordracht of neemt deel aan paneldebatten. Sinds maart ’13 is ze aangesloten bij de Rotterdamse Sprekers Academie. Verder heeft ze gewerkt bij E-Quality, kenniscentrum voor diversiteit en emancipatie, participeert ze in diverse netwerken gericht op vrouwenrechten en emancipatie en is zij actief in de schrijfgroep voor vrouwenrechten van Amnesty International.

Waar kennen we haar nog meer van?
Ze is samen met collega Diana van Dijk mede-initiatiefnemer van RotterdAmbitie; een talentontwikkelingsprogramma in oprichting voor ambitieuze Rotterdamse ambtenaren gericht op diversiteit in topfuncties. Na het houden van een elevator pitch heeft ze met dit idee de juryprijs van de innovatieprijsvraag het Gouden Blikopener gewonnen.

Wat gaat ze doen?
Tijdens de Summer School komen 100 deelnemers van over de hele wereld samen om te praten over mondiale uitdagingen in de context van culturele en religieuze diversiteit. Vanaf dat moment zijn ze ook officieel lid van het VN-Alliance of Civilizations netwerk. De UNAOC-EF Summer School is gestoeld op de overtuiging dat de samenkomst van de geselecteerden een drijvende kracht kan vormen achter positieve sociale verandering.

En wanneer?
In augustus vertrekt ze naar New York. Shantie is de enige deelnemer uit Nederland, en heeft aangegeven ons land en natuurlijk ook Rotterdam goed te vertegenwoordigen. We wensen haar behalve succes uiteraard veel plezier!

Bron: Gemeente Rotterdam

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Required fields are marked *.


background