permalink

0

Voordracht in Rijswijkse Schouwburg

Barhanti3Op 5 juni 2013 op het podium van de Rijswijkse Schouwburg met een voordracht / spoken column, als onderdeel van de show Barhanti. Het Sarnámihuis presenteert in samenwerking met het Sarnámi Artist Network de show Barhanti, dat vooruitgang betekent. De show staat stil bij 140 jaar Hindostaanse immigratie en vertelt het verhaal van de migratie van Hindostanen die gepaard is gegaan van hoop, verdriet, verlangen en opofferingen door de geschiedenis heen. Door middel van muziek, dans, zang, stand up comedy en voordrachten wordt het publiek meegenomen in een wervelende reis waarin de overlevingskracht van de jonge Hindostanen die op zoek gaan naar een betere toekomst, wordt verteld.

Bijzonder aan deze show is dat het verhaal wordt gedragen door de talentvolle artiesten van het Sarnámi Artist Network: Hindostaanse top artiesten uit Nederland die hun eigen kunst maken en etaleren op dit podium. Het zijn artiesten die moeiteloos elementen uit de Westerse wereld en de Sarnámi gemeenschap weten te combineren in hun kunst en trots zijn op hun Hindostaanse identiteit. Met optredens van ondere andere: zangeres ArunA, hiphopartiest Triwish, standup comédienne Sharda Dewie, zangeres Tasiana, pianist Steven Aswin, zangeres Pravini, dichter Brahma T. Ramsodit, zanger Raj Mohan, danseres Chrada Sheoratan, schilderes Ivy Jugooa, schrijfster Shantie Jagmohansingh en pianist Krieshna Soekhlal.

Barhanti geeft de kracht weer van een jonge generatie die zich constant ontwikkelt en de gemeenschap vooruit brengt. Barhanti vindt plaats op woensdag 5 juni in de Rijswijkse Schouwburg. Kaarten zijn te bestellen via info@sarnamihuis.nl.

Voor de tekst van de spoken column ‘Sfeerimpressie: bara op de Milan’ klik hier

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Required fields are marked *.


background