permalink

0

Shantie Singh genomineerd voor De Inktaap 2016

ShaCover boekntie Singh is met haar roman Vervoering verkozen tot Caribische nominatie voor De Inktaap 2016. Hiermee maakt zij kans op dé literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied. 

Shantie Singh debuteerde in 2014 met deze kleurrijke roman. Ze vertelt daarin aan de hand van haar eigen familiegeschiedenis het relatief onbekende verhaal van de Hindoestaanse contractarbeiders die in India geronseld werden voor het werk op de plantages in Suriname en waarvan generaties later enkelen naar Nederland kwamen.
Op dit moment verblijft de auteur op uitnodiging in Suriname om lezingen te geven over haar roman.

‘Dit is een boek dat je raakt (…). Of je nu jong bent of oud, migrant of niet, het is voor iedereen een absolute aanrader.’ – Hebban ****

De Inktaap
De Inktaap is de literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied, waarbij leerlingen uit Nederland, Vlaanderen, Suriname en Curaçao in contact worden gebracht met de winnende titels van de AKO Literatuurprijs, de Gouden Boekenuil, de Libris Literatuur Prijs en een nominatie uit de Cariben. De uitreiking van De Inktaap vindt plaats op maandag 14 maart 2016 in De Doelen te Rotterdam.

Over Shantie Singh
Shantie Singh (1982) studeerde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, de stad waar ze woont en als bestuurskundige werkt. Haar studie combineerde ze met dans, voornamelijk jazzdance en showballet, maar ook Bollywood en kathak (Indiaas klassiek). Shantie Singh schreef eerder voor o.a. Trouw, Joop.nl, de Volkskrant, Contrast Magazine, Wereldjournalisten en Armada. Vervoering is haar literaire debuut.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Required fields are marked *.


background