permalink

0

RotterdAmbitie wint juryprijs Gouden Blikopener

Shantie Jagmohansingh en Diana van Dijk hebben de juryprijs in de wacht gesleept met hun idee RotterdAmbitie. Het idee is een mentorenprogramma voor ambitieuze ambtenaren op te zetten, om kennis en vaardigheden te delen, netwerken op te bouwen en zo je carrière te ontwikkelen.

Idee
Volgens Shantie ontbreekt het in Rotterdam niet aan de wil om te vernieuwen en te ontwikkelen, maar wel aan de mogelijkheden. We moeten investeren in talenten en vaardigheden. Door een mentorenprogramma voor ambitieuze ambtenaren op te zetten kunnen ervaren collega’s de minder-ervaren medewerker onder hun hoede nemen. Op deze manier breng je kennis en vaardigheden bij en bouw je aan je netwerk. Het leidt tot betere ambtenaren en meer professionaliteit. Shantie vroeg de jury: “Neemt Rotterdam ambitie serieus of laten we ons in de houdgreep nemen door de crisis?”. Het enige dat eigenlijk nodig is om het idee uit te voeren, naast het gewoon ‘doen’, is volgens Shantie dat het in de cultuur van de organisatie moet gaan zitten. Zij en mede-initiatiefnemer Diana van Dijk, hebben hier al met verschillende managers over gesproken en zij zijn stuk voor stuk enthousiast.

Juryoordeel
De jury, bestaande uit voorzitter Jean Paul Andela, Jannelieke Aalstein en Tjalling de Vries, prees het idee omdat het het ultieme voorbeeld is van onderlinge verbondenheid. Het brengt medewerkers in contact met elkaar en het versterkt de netwerken binnen en buiten de organisatie. Volgens voorzitter Jean Paul Andela past het idee naadloos in de visie dat je regisseur bent van je eigen loopbaan.

de jury: Jannelieke, Tjalling en Jean Paul; Shantie (winnaar, midden) en Marcel (presentator rechts)

Initiatiefnemers RotterdAmbitie: Diana van Dijk & Shantie Jagmohansingh

Bron: Gemeente Rotterdam

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Required fields are marked *.


background