Agenda

IMG_2778Voordracht en interview tijdens het Brasa Dei Festival in Tivoli Utrecht – 29 november 2015

Voordracht Lanceerfeest Literair Tijdschrift Strak – 30 oktober Atelier Margreet Olsthoorn in Rotterdam

Voordracht en lezing tijdens bijeenkomst Stichting Arth – 31 oktober in Nieuwegein

Voorlezen tijdens de Kinderboekenweek – 11 oktober op basisschool Vahon in Den Haag

Voordracht Literair Café van het Djemnaa-el-Fna Festival in Rotterdam – 26 september 19.16 uur in de Literatuurtent 

Brasa Dei nov2015Spoken column tijdens communicatiebijeenkomst Gemeente Rotterdam in Verhalenhuis Belvedere – 15 september

Voordracht tijdens de Poorvi Salon van Raj Mohan – 10 september in Nieuwegein

Deze voordracht werd begeleid door prachtige muzikale talenten.

Spreker tijdens opening voorstelling ‘Suriname in beweging’ – Universiteitsbibliotheek Leiden waar ook het boek Vervoering in is opgenomen – 24 september om 16.00 uur

Voordracht verhaal tijdens de Haagse Grachten Parade op 4 en 5 september 2015

Het thema van dit jaar is koninklijk exotisch.

arthVoordragen uit Vervoering tijdens kick-off van de literaire stadswandeling in Rotterdam – 2 september 16.00 uur

Lezing tijdens bijeenkomst van de Amsterdamse Vrouwengroep 5 juli 2015

Tijdens een bijeenkomst van de Vrouwengroep van de Raad van Levensbeschouwingen en Religies Amsterdam zal ik een verhaal vertellen waarbij thema’s als gender, religie, identiteit en stadscultuur aan de orde komen. Ook draag ik voor uit Vervoering.

Interview in de uitzending van OHM op NPO2 30 mei 2015 – herhaling juli 2015 

Voor de uitzending van OHM waarbij de Hindoestaanse migratiegeschiedenis wordt belicht door de ontwikkeling van kunst en cultuur in beeld te brengen, ben ik in het deel over literatuur geïnterviewd over Vervoering.

Interview Radio Stanvaste Peggy&Marco Show 29 mei 2015

Na de Volkskeuken in Belvedere uitgenodigd voor een interview over Vervoering in de radioshow van het Rotterdamse raadslid Peggy Wijntuin en voormalig Rotterdamse wethouder Marco Florijn.

Deelname aan Estafettelezing ‘Lees Mei’ – 14 mei 2015

Op 14 mei organiseert Stelletje Druktemakers samen met Stadserf Rood/Noot onder de noemer ‘Leaan tafeles Mei’ voor de zesde keer een integrale estafettelezing van het beroemdste dichtwerk uit de Nederlandse literatuur: Herman Gorters Mei (1889). Samen met vele andere schrijvers zal ik ook een stuk voorlezen.

Vrijheidsmaaltijd 5 mei in De Nieuwe Liefde in Amsterdam

Een mooi event georganiseerd door Stichting Granate over het verlangen naar vrijheid en het behouden daarvan. Ik draag voor uit Vervoering. Klik hier voor meer info.

Radio-interview door politica Tanja Jadnanansing – 11 april om 11.00 uur

Sommige mensen zijn voortdurend bezig anderen te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Politica Tanja Jadnanansing is zo’n persoon en ik ben erg blij dat ik bij haar in de radio-uitzending zal praten over het belang van lezen, de betovering van literatuur en mijn debuutroman.IMG_3151 - kopie

Lezing Bharatiyam events in Amstelveen – 4 april 2015

Lezing over de totstandkoming van het boek Vervoering en de motivatie om dit te schrijven. Over mijn motto:’Verhalen zijn er om door de ogen van iemand anders te kunnen kijken.’ Ook zal ik fragmenten voordragen uit die raken aan de veerkracht van hindoestanen om met veranderende omstandigheden om te gaan.

Literair Café Theater de Vaillant – 29 maart 2015 

Tijdens dit literaire café vertel ik vanaf 15.00 uur meer over mijn roman Vervoering. Ook draag ik voor op muzikale begeleiding. Presentator van de dag is Rabin Baldewsing. Andere schrijvers die deelnemer: Sander Terphuis, Hans Sahar, Stef de Niet.

Verhalenhuis Belvedere in Rotterdam – 21 maart en 22 mei 2015

Op 21 maart verzorg ik de invulling van de Verhalenakademie en op 22 mei de Volkskeuken, vol verhalen oa over het boek Vervoering, en dat allemaal onder het genot van mijn lievelingseten. Wat dat is, blijft voorlopig nog een verrassing! Voor meer info over het verhalenhuis, klik hier.

Boekpresentatie Vervoering in Suriname – 30 april 2015

Op 30 april presenteer ik mijn debuutroman Vervoering ook in het Nationaal Archief van Suriname. Het programma begint om 18.30 uur en iedereen is welkom!

Literaire middag theater de Vaillant in Den Haag – 29 maart 2015

Op 29 maart vindt van 14.30 – 18.00 uur een muzikale literaire middag plaats in theater de Vaillant. Na de optredens door de schrijvers, dichters en muzikanten is er ruimte voor boekverkoop en een signeersessie.

Literaire middag Vereniging Ons Suriname – 8 maart 2015

Met de schrijfsters Nina Jurna en Ellen Ombre sta ik op het programma van een literaire middag op Internationale Vrouwendag.

Jurylid bij het vernieuwde Laakerhuisdebat in Den Haag – 23 februari 2015 

Ik had de eer om een winnaar aan te wijzen bij het vernieuwde Laakerhuisdebat in Den Haag. De winnaar van het debat! Anshela Balak – omdat ze haarfijn kon toelichten wat ze zag, wat er gebeurt en wat de oplossing zou kunnen zijn. In het laatste debat was ze stil en ook dat was goed! Want luisteren is ook een kunst.

Erasmus Universiteit – Brasa Day op 26 februari 2015

Een geweldig leuk event op de Erasmus Universiteit met een gevarieerd programma. Ik ben aanwezig met een ‘spoken column’ en dit draag ik voor onder begeleiding van gitarist Lonnie van Dijk. brasa day met lonnie

Opname tv-programma De Nachtzoen 27 januari

Het programma wordt uitgezonden op 3 maart op NPO 2.

Writers Unlimited Festival (Winternachten) – 17 januari 2015

Een optreden waar ik naar uitkijk: op zaterdagavond 17 januari sta ik samen met vier geweldige schrijfsters op het programma in theater aan het Spui in Den Haag. “Vijf krachtige, vrouwelijke, nieuwe sterren aan het literaire firmament vertellen in een speciaal geschreven column over hun ultieme thuisgevoel. Spraakmakende debutante Nina Polak en aanstormende collega’s Bregje Hofstede,Mira Feticu, Roos van Rijswijk en Shantie Singh in een gevarieerd voordrachtsprogramma. Presentatie door Simone van Saarloos.” Voor meer informatie, klik hier.

NR New Years Party 2015

Dit keer ben ik aanwezig bij de jaarlijkse NR New Years Party om mijn boek Vervoering te promoten en om te feestelijk het nieuwe jaar in te luiden! Voor meer info klik hier.

Deelname aan debaIMG_2787t over emancipatie georganiseerd door Rotterdamse kenniscentra – 25 november 

Interview voor het radioprogramma IamFashion rubriek Lifestyle van IamDesi – 13 november 

Kracht on Tour in Rotterdam – 12 november 

Twee jaar lang bezoekt minister Jet Bussemaker zes regio’s om afspraken te maken over een betere financiële positie van vrouwen. Dat is Kracht on Tour. Op woensdag 12 november komt Kracht on Tour naar Rotterdam. Het bijbehorende magazine wordt op de dag gepresenteerd. De editorial hiervan is geschreven door Shantie Singh.

In de uitzending bij radio 5 NTR Dichtbij Nederland op 6 november 2014

Met journalist Naeeda Aurangzeb praten over het boek Vervoering in de studio in Hilversum.

Deelname panel 010 debat georganiseerd door Lokaal en het Algemeen Dagblad over Zwarte Piet 5 november 2014

Paneldebat 010

 

 

 

 

 

 

Radio interview bij Amor 5 november 2014

Interview met Kries Bandhoe

In de uitzending bij het bekende radiostation Amor om te praten over het boek Vervoering. Met de klanken van dit radiostation is Shantie opgegroeid.

 

 

 

 

 

Radio interview bij Vahon in Den Haag 4 november 2014

interview met Fred Kartaram

Geïnterviewd over het boek Vervoering door Fred Kartaram van radiostation Vahon. Ook het persoonlijke verhaal komt aan bod.

 

 

 

Boekpresentatie 1 november 2014

Op zaterdag 1 november presenteert Shantie Singh haar debuutroman Vervoering in het Bibliotheektheater te Rotterdam. Tijdens de presentatie zijn er onder andere speeches van De Geus en Oxfam Novib en een muzikaal Burgemeester Aboutaleb ontvangt eerste exemplaarintermezzo. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan burgemeester Ahmed Aboutaleb. Kortom, een middag waar u zeker bij hoort te zijn!

Zaterdag 1 november van 13:30 tot 15:30 uur in het Bibliotheektheater Rotterdam, Hoogstraat 110, 3011 PV Rotterdam. Als u deze boekpresentatie wilt bijwonen, gelieve dit voor 20 oktober door te geven aan p.debont@degeus.nl (let op: er is beperkt plaats)

 

Presentatie boekhandel Broekhuis in Almelo 25 oktober, 13.00 – 14.00 uur

IMG_1811_2

Shantie is geboren in Almelo en heeft er warme jeugdherinneringen. Speciaal bij het uitkomen van haar boek is zij door boekhandel Broekhuis uitgenodigd om voor te dragen uit haar boek. Dat was natuurlijk een uitnodiging die zij niet aan voorbij kon laten gaan.

 

 

 

Preview boekpresentatie Vervoering tijdens Indian Film Festival, 23 oktober en 27 oktober, 19.00 – 20.00 uur, Filmhuis Den Haag

Op donderdag 23 oktober en 27 oktober biedt Shantie speciaal voor de bezoekers van het Indian Film Festival een preview op haar boek. Ze zal voordragen uit eigen werk en vertellen over het proces van het schrijven.Tweede preview

 

 

 

 

 

Presentatie concert Shammi Pithia, 24 oktober 2014, Nieuwe Kerk Den Haag

Op 24 oktober presenteert Shantie het bijzondere concert met Brits-Indiase composer en fluitist Shammi Pithia.Tijdens het schrijven van haar boek luisterde zij met regelmaat naar de muziek van Shammi. Na het concert bestaat de mogelijkheid om het boek aan te schaffen en te laten signeren.

IMG_2105

Kinderboekenweek, 7 oktober ’14: voorlezen op de Vahon basisschool Den Haag

Een bijzondere middag: Shantie leest voor aan de groepen 8 van de Vahon basisschool en geeft antwoord op de vele vragen van de leerlingen.

 

 

 

 

background